A MEGHÚZOTT VONAL EREJE

Absztrakt képalkotóként szinte bármilyen anyagból kimunkálja a saját gondolatvilágát, nyelvezetét, megjelenési stílusát.

Munkáinak jelentős része kapcsolódik az ARTEPOVERA irányzatához.

Az anyag és a gondolat hatnak egymásra, majd összefonódásukból manifesztálódik az alkotás. Ezek a hozott anyagok utalhatnak szimbolikus gondolatokra, a felületek expresszíven fejezik ki az érzéseket és az együttesükből épül fel az alkotás lényegisége. Az absztrakt festészet egy belső lelki folyamatot ábrázol, ami én vagyok.

A nézelődő amit benne látni vél, az pedig Ő maga.


Olykor szigorú, feszes, szinte mérnökirajz-szerű „kísérővonalak” olykor pedig teljesen organikus vagy talán szabályozatlan gesztusok (mintegy szabadasszociációk) közvetítik már kontrasztjukkal is a nehezen megfogalmazhatót…

Gyengéd gondossággal és precizitással előkészítve, majd kézművesként belenyúlva az anyagba, hogy az új manifesztumként jelenhessen meg…lényegülhessen át…

A képek bármelyikéről elmondható, hogy komoly, de nem komor szótlanságban, nagy tömörséggel állnak a szemlélővel szemben és szótlanul mutatnak rá mondanivalójukra a szemlélőkben. Fontos, hogy a képek nem az elrejtésről szólnak, hanem a rámutatásról.


Tárlatvezetést Baksai József Munkácsy díjas festő és grafikus, művész tartja  ( aug. 26. szombat )


...