...

Mind Gogol köpönyegéből bújtunk elő

Bojtor Verabella festőművész kiállítása

“Gogol az orosz realista próza megteremtője. Amit itt láthattok, az az én realizmusom, az én világom, ahogyan én látlak titeket. Nézzétek meg, ilyen érdekes a világ, ha az én szemüvegemen át látod!” Bojtor Verabella


Kiállítás megtekinthető: 2021.12.03-2022.02.16. 

A kiállított művek megvásárolhatóak. 

Írj nekünk: [email protected] 


17 éve festek különböző technikákkal. A legkedvesebb az olajfestészet lett számomra. Ezt nyáron szeretem leginkább művelni, egyéb évszakokban más technikák kerülnek előtérbe. Télen például szívesebben dolgozok folyékony akvarell-festékkel papírra vagy akrilfestékkel bármire. Előfordul, hogy valami különösen gondolatébresztő fadarabot találok – megfaragom, kifestem. Kísérleti kutatásokat folytattam a papírmasé és a textíliák irányába is. Szünet nélkül keresem a számomra leginkább megfelelő önkifejezési formát. Számomra a művészet nem egyszerűen hivatás, hanem életforma is. Amikor éppen nem alkotok, akkor figyelek, nézek, felszippantom a világot.

Stílusom a mágikus-irrealizmus, kolorizmussal bőségesen nyakon öntve. Nem tudni figuráim honnan jönnek és hová tartanak, egy azonban bizonyos: rajtam keresztül cseppennek a vászonra, az az én munkám, hogy a lehető legjobban szolgáljam a történtüket. Meggyőződésem, hogy a mű nem az alkotás befejezésével ér véget, hanem akkor, amikor a szemlélő számára jelentést nyer.

Szóval ne is gondolkozzatok azon, mit akart itt a festő kifejezni, csak engedjétek, hogy megérintsen, megszólaljon bennetek egy-egy festmény. Még jobb, ha beszélgettek róla egymással. Hiszek abban, hogy a művészet lehetőség, kapu egy másik dimenzióba, egy olyan helyre, ahol egyszerűbben, jobban, könnyebben tudunk egymással kommunikálni.
A Finisszázson közreműködtek:

Bácsi Róbert László - fotóművész

Balogi Virág - költő, tanár, műfordító

Petrovity Sándor és Virág Benedek Jazz-gitár duó

Az eseményhez a finom borokat a Kőhegybor pincészet biztosította.
...