TÖREDÉK

Darabja az egésznek. Jelen kiállításunkat versek, verstöredékek mentén állítottuk össze,
hogy alkotásaink mint mozaikdarabok, az irodalommal karöltve válhassanak teljessé a
befogadók aktív közreműködésével.

Kiállítás megtekinthető: 2022.02.26. - 2022.05.01. 
Kiállítás megnyitó: 2022. február 26. 18:00
Helyszín: RegenTag Műhelygaléria, 2000 Szentendre Kucsera Ferenc utca 2/A
A kiállítást megnyitja: Mátyus Attila
Zene: Becz Dániel Trió

Gulyás Boglárka
képzőművész
A meglévő, de már süllyedő világból válogatva finom értékeket, a természetből merítem munkáim alapötleteit. A fa hosszú élete megnyúlik még egy kicsit, ha a kezembe kerül, mert őrizhető melegséget áraszt. Festménygrafikának hívom a munkáimat... a régi és izgalmas múltú, (sok esetben már lebontásra ítélt) kis házakat, szobrokat a mai állapotukban, de régi szerepük hangulatával mutatom meg, mert fontos tudni, hogy kik vagyunk, honnan indultunk és merről érkezünk.

Kádár Gabriella
szobrász-keramikus
Kereső vagyok, kíváncsisággal teli gyermek, 58 éves létemre. Kísérletezek, játszom, alkotok és néha túl komolyan véve a létezésem, elakadok. Megfejteni akarok megfejthetetlen titkokat. Kimondani, kimondhatatlant, formába önteni a formanélkülit. Mikor elengedem mindezt, nevetek magamon és újra képes vagyok az alkotásra. Belelazulok a létezésbe. Jelenleg itt vagyok. Alkotok. Kerámia és üveg az eszközöm. Az anyag és a fény.

Kárpáti Zsuzsanna
grafikus
Kísérletező alkat vagyok. Sokáig olajfestményben és tusgrafikákban tudtam leginkább kifejezni magam, ám sorban jöttek a különböző egyéb technikák. Jó ideje foglalkoztat a hagyományos sokszorosítási grafika, ezért erre a kiállításra egy külön hidegtű+kollográfia sorozattal készültem, emellett bemutatok kifejezetten versekre rezonáló egyéb munkákat is. Az alkotás számomra nem pusztán egy ötlet megvalósítása, hanem töprengéseim képi lenyomata.

Somogyi Ferenc
szobrász
Képzőművészeti tanulmányaim során az emberi test, a mozdulatok, a karakterek kezdtek foglalkoztatni egyre jobban. Faragtam kőből és fából, mintáztam agyagból, tekertem drótból, építettem papírból, gipszből is szobrokat. Témáim legtöbbször női figurák, allegorikus megtestesítői különböző élethelyzeteknek, ezen felül gyakran merítek az antik mitológiából, a számomra minden korban aktuális történetekből.
...