Bojtor Verabella
festőművész

...
Bojtor Verabella

17 éve festek különböző technikákkal. A legkedvesebb az olajfestészet lett számomra. Ezt nyáron szeretem leginkább művelni, egyéb évszakokban más technikák kerülnek előtérbe. Télen például szívesebben dolgozok folyékony akvarell-festékkel papírra vagy akrilfestékkel bármire. Előfordul, hogy valami különösen gondolatébresztő fadarabot találok – megfaragom, kifestem. Kísérleti kutatásokat folytattam a papírmasé és a textíliák irányába is. Szünet nélkül keresem a számomra leginkább megfelelő önkifejezési formát. Számomra a művészet nem egyszerűen hivatás, hanem életforma is. Amikor éppen nem alkotok, akkor figyelek, nézek, felszippantom a világot.

Stílusom a mágikus-irrealizmus, kolorizmussal bőségesen nyakon öntve. Nem tudni figuráim honnan jönnek és hová tartanak, egy azonban bizonyos: rajtam keresztül cseppennek a vászonra, az az én munkám, hogy a lehető legjobban szolgáljam a történtüket. Meggyőződésem, hogy a mű nem az alkotás befejezésével ér véget, hanem akkor, amikor a szemlélő számára jelentést nyer.

Szóval ne is gondolkozzatok azon, mit akart itt a festő kifejezni, csak engedjétek, hogy megérintsen, megszólaljon bennetek egy-egy festmény. Még jobb, ha beszélgettek róla egymással. Hiszek abban, hogy a művészet lehetőség, kapu egy másik dimenzióba, egy olyan helyre, ahol egyszerűbben, jobban, könnyebben tudunk egymással kommunikálni.